silikonpupper

Silikonpupper – ulike typer implanter og eventuelle risikoer

  Det er mange grunner til hvorfor mange mennesker ønsker å sette inn silikonpupper. Blant annet kan man ha et ønske om å øke størrelsen på brystene, endre formen eller få dem til å se jevnere ut.

  To typer former for silikonpupper

  Dersom man vurder å sette inn silikonpupper, er en viktig faktor å vurdere formen på implantatene.

  Det finnes i hovedsak to forskjellige typer former når det kommer til silikonpupper. Den ene formen er den klassiske runde formen, og den andre er den dråpeformede. Den sistnevnte har et mer naturlig utseende og er noe dyrere enn de runde. Dette kommer av at formen er noe mer komplisert.

  Ulike kvinner ønsker forskjellige ting. Dette er grunnen til at det er viktig å oppsøke en kvalifisert kirurg før man tar den endelige avgjørelsen. Under blir det listet noen ting man bør huske på når man vurderer hvilken brystimplantatform som er best for en selv.

  Samsvar mellom egen form og størrelse

  Noe av det viktigste å ta hensyn til er at brystimplantatene man velger samsvarer med sin egen form og størrelse. Noen kvinner foretrekker en rund form, mens andre kanskje ønsker å korrigere brystene sine, da er det ofte vanlig å ønske en mer naturlig form. Det er viktig å huske på at det som ser bra ut på en kvinne kan se ganske annerledes ut på en annen.

  Plasseringen av implantatet

  brystimplantat

  Det finnes ulike typer plasseringer for brystimplantater, samt ulike plasseringer for snittsteder der implantatene settes inn. Hvordan kirurgen velger ut disse plasseringene vil avhenge av pasientens sitt eget brystvev, dens kroppshistorie, eller hvor pasienten selv foretrekker at snittet skal være.

  Runde implantater

  Runde silikonpupper er den vanligste formen på brystimplantater. Disse varierer fra lav til høy profil. Det finnes ingen fasit på hvordan profil man burde ha på implantatet, og her bør personlige preferanser stå sentralt.

  Runde brystimplantater gir et inntrykk av mer fylde på toppen av brystet. Hvis man ønsker å korrigere hengepupper og ønsker et fyldigere utseende, kan runde implantater være et godt alternativ. Vanligvis vil runde implantater koste mindre enn dråpeformede implantater. Det er viktig å merke seg at kvaliteten på de to implantatene er identisk, til tross for prisforskjellen.

  Dråpeformede / Anatomiske implantater

  Dråpeformede brystimplantater (også kalt anatomiske implantater) har et mer naturlig utseende. Disse er formet slik at bunnen er fyldigere enn toppen av brystene. Som navnet tilsier, gir dette brystene en form som kan minne om en tåre.

  Silikonpupper - Selve inngrepet 

  Kvinner som ønsker at silikonpuppene skal se veldig naturlig ut, velger ofte denne typen. Brystets fylde går ikke tapt, men den er rett og slett mer konsentrert i den nederste delen av brystet.

  Kostnader av de ulike implantatene

  Før man bestemmer seg for om dette er et inngrep man ønsker å utføre eller ikke, bør man ta kostnadene for selve implantatene i betraktning. Dråpeformede implantater koster ofte mer, siden de krever en strukturert overflate for å unngå rotasjon, i tillegg til at formen er noe mer komplisert enn de runde implantatene.

  Det er sterkt anbefalt at man setter seg godt inn i de spesifikke formene, operasjonsprosedyrene og de ulike typene av implantater som finnes før man bestemmer seg for å sette inn silikonpupper.

  Råd og tips fra venner og profesjonelle

  Det er også en god idé å snakke med vennene sine eller en eventuell partner før man tar den endelige avgjørelsen. Selv om det i all hovedsak er din kropp og man selv skal bestemme hva man ønsker og ikke ønsker, er det sjeldent en dårlig egenskap å være åpen for andres meninger og forslag.

  Spesielt hvis personene som står en nærest har dine beste interesser i tankene. Både venner og familie kan komme med nye perspektiver og gode råd.

  Kunnskap er makt, og det å tilnærme seg så mye informasjon rundt inngrepet som mulig, er absolutt anbefalt. Dersom man ønsker å sette inn silikonpupper, vil det neste trinnet være å avtale en personlig konsultasjon med en sertifisert kirurg.

  Plastiske kirurger

  Plastiske kirurger behandler pasienter hver dag, og de vil derfor ha tilgang på mye viktig informasjon. Kirurgen vil ta utgangspunkt i pasientens personlige helse og kroppsform for å hjelpe til med å bedømme hva som er best for akkurat deg.

  Silikonpupper – Selve inngrepet

  Selve inngrepet for å få silikonpupper utføres vanligvis i en tidsperiode på mellom 60 og 90 minutter. Under operasjonen vil kirurgen snitte opp huden for å deretter plassere implantatet. Etter implantater er riktig plassert, sys snittet igjen.

  Snittene er relativt små, og arrene som kommer i etterkant er derfor ikke så veldig synlige, men dette vil variere fra pasient til pasient. Man bør tenke seg ganske godt om før man tar beslutningen om man skal få silikonpupper, eller ikke.

  Komplikasjoner og risikoer

  I likhet med alle typer kirurgiske inngrep, medfører brystimplantatkirurgi en viss risiko. Etter operasjonen er det nødvendig med mye hvile og restitusjon for å hjelpe sårene til å gro, i tillegg trenger kroppen tid til å tilpasse seg.

  Typiske bivirkninger etter denne typen inngrep inkluderer blant annet midlertidig smerte, hevelse og blåmerker ved brystområdet. Man må være klar over de ulike risikofaktorene før man tar bestemmer seg for å gjennomføre inngrepet.

  De vanligste komplikasjonene med silikonpupper er listet under:

  • Arr og arrdannelser (størrelsen kan variere fra person til person)
  • Infeksjon
  • Nerveskade på brystvortene (dette kan resultere i at brystvortene føles enten mer eller mindre følsomme, eller de kan miste følelsen helt. Hos noen er skaden midlertidig, men den kan også bli permanent for enkelte)
  • Smerter og ubehag

  Kilde: https://avivahelse.no/silikonpupper-med-implantat/

  Det er mange grunner til hvorfor mange mennesker ønsker å sette inn silikonpupper. Blant annet kan man ha et ønske om å øke størrelsen på brystene, endre formen eller få dem til å se jevnere ut. To typer former for silikonpupper Dersom man vurder å sette inn silikonpupper, er en viktig faktor å vurdere formen på implantatene. Det finnes i hovedsak to forskjellige typer former når det kommer til silikonpupper. Den ene formen er den…